werkwijze

Het Juridisch Spreekuur wordt gehouden door vrijwilligers met een juridische achtergrond. Juridische vragen worden uitsluitend op het spreekuur behandeld.

Tijdens het spreekuur kunt u uw vraag stellen aan één van onze medewerkers. Zo mogelijk krijgt u ter plekke een antwoord. Wanneer dat niet lukt, bellen wij u na het spreekuur op, sturen wij u een e-mail of verwijzen wij u door naar een deskundige.

Voor het spreekuur hoeft u geen afspraak te maken. Wij kunnen u sneller helpen wanneer u alle (belangrijke) stukken meeneemt die te maken hebben met uw vraag.  

We staan de bezoekers te woord volgens het principe " wie het eerst komt, het eerst maalt". Soms kan het druk zijn en moeten wij de duur van het gesprek met u daarom wat inkorten. We vertrouwen daarbij op uw begrip. 

 

Soms kan een vraag niet op het spreekuur beantwoord worden en is het nodig dat we iets voor u uitzoeken. Voor dat geval vragen wij u de stukken in kopie mee te nemen, zodat u deze bij ons kunt achterlaten. Wij nemen geen originele stukken aan.

Onze medewerkers rouleren per spreekuur. Dat betekent dat mocht het nodig zijn om terug te komen op het spreekuur, de kans groot is dat u dan een andere medewerker treft, die mogelijk nog niet op de hoogte is van uw zaak. Neemt u in dat geval opnieuw uw stukken mee. Of, wanneer u er prijs op stelt dezelfde spreekuurmedewerker te spreken, neem dan contact op met onze secretaris
zodat zij u informeren kan waar en wanneer de desbetreffende medewerker weer spreekuur houdt.

Stichting Juridisch Spreekuur in Maas en Waal geeft kosteloos advies en aanvaardt daarvoor geen aansprakelijkheid. Wij vragen u daar met de ondertekening van een formulier schriftelijk mee in te stemmen.